Jumpstart voor flexony redacteuren
Web browser
Gebruik bij voorkeur een recente (niet ouder dan 2-3 jaar) browserversie voor beheerwerkzaamheden:
Op een PC: Internet Explorer, Chrome, Firefox
Op een MAC: Firefox of Chrome
De naam (URL) van je website met daarachter: /beheer
Voorbeeld:
www.flexony.nl/beheer Je loginnaam en wachtwoord. De loginnaam maakt geen onderscheid tussen hoofd- en kleine letters, het wachtwoord wel!
Flexony tracht na een geslaagde login twee (2) vensters te openen:
- het beheernavigatievenster
- de website
Geef, indien nodig, je webbrowser toestemming om meerdere vensters voor jouw website te openen.
Selecteer in het beheernavigatievenster met de muisaanwijzer het object dat je wilt bewerken en klik op de rechtermuisknop. Er verschijnt dan een pop-upmenu waaruit je een keuze kunt maken door met de linkermuisknop op je keuze te klikken. Vervolgens verschijnt een nieuw venster waarin je een bewerking kunt uitvoeren.
Let op: sluit altijd openstaande vensters in de volgorde waarin ze zijn geopend door op een van de knoppen te klikken (meestal "OK" , "Annuleren" of "Sluiten". Pas daarna kun je weer verder in het beheernavigatievenster.
Bewerkingsvenster
Het bewerkingsvenster stelt je in staat om tekst in te voeren en te bewerken, maar ook tabellen, formulieren, afbeeldingen te plaatsen. Boven het tekstvenster wordt een dubbele balk met iconen getoond. Als de betekenis van een icoon je niet duidelijk is kun je de muisaanwijzer er (langzaam) overheen bewegen en er verschijnt dan een tekst (tooltip) met de functienaam van het icoon.
Hulp is nooit ver weg: klik op een van de blauwe vraagtekens in een venster en de (context-afhankelijke) helpinformatie wordt getoond. Het help icoon in het beheernavigatievenster opent de overzichtspagina van de flexony help website.
Een snelstartgids (pdf) is beschikbaar als off-line geheugensteun.
Download de pdf, druk de snelstartgids dubbelzijdig af en vouw het blad in drieën.
Website structuur
Iedere website is anders, zowel qua ontwerp als bouw. Zorg dat je op de hoogte bent van de structuur van je webwebsite. Alleen dan kun je snel de juiste weg vinden om informatie te plaatsen, maar vooral ook om bestaande informatiepagina's te lokaliseren en wijzigen.
Vergelijk dit met een schoolgebouw: als je niet weet in welk lokaal de klas zich bevindt aan wie je les moet geven, dan heb je weinig aan al je kennis als docent.